Ordkonst för småbarn med rim och dikter

Babypoesi är ordkonstgrupper för de allra yngsta barnen 0-1 år. Barnet och föräldern tar del i en poesifylld gemenskap i en grupp som samlas regelbundet ca 30 min per träff. I babypoesin får barnet lyssna till rim och verser i en trygg samvaro med sin mamma, pappa eller en annan nära vuxen. Kontakten mellan den vuxna och barnet är i fokus och babyn får njuta av välbekanta röster och verser genom upprepning.

Rimlek är en mera rörlig stund för barn upp till fem år tillsammans med en vuxen eller med dagisgruppen. Rimlek bygger på nya och gamla dikter och ramsor i en lekfull gemenskap där man smakar på orden och ramsar tillsammans med en eller två ordkonstledare.

Rimjam är ett genomarbetat koncept kring rimlek som tagits fram i Helsingfors och ordnas på bibliotek, kulturhus och liknande platser.

Här hittar du en tipslista på nya och klassiska diktbilderböcker med poesi och ramsor som passar barn 0-6 år speciellt bra.

Vill du ha ordkonst till ditt daghem, till biblioteket eller ett evenemang? Ta kontakt så berättar vi mera!

MER INFORMATION: 
Maja Ottelin, planerare
maja.ottelin(at)sydkusten.fi
045-8944 089

Ladda ner Sydkustens ordkonstmaterial till diktboken Rassel Prassel Puss av Hanna Lundström med Maija Hurmes illustrationer.

 

Metodhandbok i småbarnsordkonst utgiven 2012 av Helsingfors kulturcentral.