Kontakt

Helsingfors           

Medelhavsgatan 14 A, 00220 Helsingfors   
ordkonst(at)sydkusten.fi
045-894 4089                 

Pargas

Strandvägen 24, 21600 Pargas
ordkonst(at)sydkusten.fi
040-962 5964

Monica Martens-Seppelin
Rektor
050-330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi


Maja Ottelin

Planerare
Småbarnsordkonst, projekt
045-894 4089
maja.ottelin(at)sydkusten.fi


Katja von Wendt
Planerare, ordkonstskolan
045-894 4088
katja.von.wendt(at)sydkusten.fi

 


Paola Fraboni

Regional ordkonstlärare i Åboland
040-962 5964
paola.fraboni(at)sydkusten.fi


Lotta Sanhaie

Ordkonstlärare med planering
050-403 2306
lotta.sanhaie(at)sydkusten.fi

 


Ordkonstlärare 2019-2020


Petra Norrgård 
Huvudstadsregionen
petra.norrgard(at)sydkusten.fi
040-731 4547

 

Nina Tikkanen
Huvudstadsregionen
nina.tikkanen(at)sydkusten.fi


Filippa Hella
Östra Nyland
hella.filippa@gmail.com


Elisabet Öhman
Östra Nyland
ellu.ohman(at)gmail.com
 

 


Linda Sundberg
Huvudstadsregionen
linda.sundberg(at)sydkusten.fi


Margareta Sandström
Västra Nyland
margareta.sandstrom(at)sydkusten.fi


Anna Gullichsen
Huvudstadsregionen
anna.gullichsen(at)gmail.com


Linnea Holmberg
Åboland
linnea.holmberg(at)sydkusten.fi

 

Kristina Grönqvist
Huvudstadsregionen
kristina.gronqvist(at)sydkusten.fi
040-8401938

Micki Pikulinsky
Östra nyland
micki.pikulinsky(at)gmail.com


Heini Rautoma
Huvudstadsregionen
heini.rautoma(at)gmail.com
050-361 6058

 


Anna Saraneva
Huvustadsregionen
anna.saraneva(at)gmail.com
050-5911 341

 

Lärarna presenterar sig:


Maja Ottelin
Jag jobbar som ledande ordkonstledare, har hand om Lilla ordboets ordkonstväskor och koordinerar småbarnsordkonst. Läsning och böcker inspirerar mig att hitta på roliga ordkonstövningar. Jag undervisar i Botby, leder Rimjam i Helsingfors och dyker upp här och där med ordkonstskolans många projekt. Tidigare har jag sysslat med radionyheter, teve, barnprogram och teaterimprovisation.

Katja von Wendt
Jag jobbar som ordkonstledare i Helsingfors. Förutom arbetet med ordverkstäderna utvecklar jag ordkonstledarutbildningen, planerar undervisningen samt utarbetar pedagogiskt material. Jag har studerat allmän litteraturvetenskap vid Helsingfors universitet och arbetat som lektor i modersmål och litteratur för åk 7–9 samt gymnasiet. Ord är formidabla! Får en att förnöjsamt fröjdas över att frekventera litteraturen. Får en att forma, förfärdiga, flagellera flackt språk. Frammanar fritt fabulerande, fantiserande, fragment av fördjupning. Förbluffande fenomenala: ord som konst.

Paola Fraboni
Jag heter Paola Fraboni och fungerar som ordkonstledare i Pargas och Åbo. Jag tycker att ordkonst är en de saker jag gärna hade varit med som barn om det hade funnits. Så nu när jag har en chans att leda en grupp känns det lika roligt som om jag själv satt där som barn och ordkonstar. Jag har jobbat som sagoberättare och med berättarkonst i flera år samt fungerat som lärare sedan 15 år tillbaka. Hemma har jag 3 barn, en hund och en make och spenderar största delen av min fritid med dem.

Lotta Sanhaie
Jag heter Lotta Sanhaie. Jag har jobbat som ordkonstledare sedan 2012. Jag jobbar med ordkonst mycket och gärna. Jag leder ordverkstäder, babypoesi och Rimjam. Jag gör även ordkonstprojekt i skolor och på daghem. Utöver detta jobbar jag som ordkonstlärare på Annegården. Det bästa med ordkonst är när eleverna förstår att någonting vanligt och vardagligt kan bli en otroligt häftig berättelse.

Nina Tikkanen
Jag heter Nina Tikkanen och började som ordkonstledare hösten 2016. Jag studerar dramapedagogik och brinner för drama och teater. Jag älskar att skoja, busa och hitta på tokiga berättelser. Improvisation, rörelse och musik blandar jag helst i ordkonst. Viktigaste är att alla har möjlighet att utrycka sig på sitt eget sätt. Fantasi och kreativitet bor hos oss alla, det viktiga är att lära sig använda dem. I fantasins värld är allt möjligt bara man vågar hoppa in...

Petra Norrgård
Jag heter Petra Norrgård, examinerad dramapedagog. Konst i alla former och färger inspirerar och öppnar dörrarna till det kreativa och fantasins magiska värld. Jag inspireras och trivs i tvärkonstnärliga projekt. För tillfället undervisar jag i grundläggande konstundervisning i teaterkonst samt håller ordkonstverkstäder i Kyrkslätt.

Ellu Öhman 
En berättelse kan ta oss från ett helt vanligt klassrum till en ensam krater på månen, en gyllene tronsal i ett fjärran rike eller in i en mysig myrstack. Berättelsens och fantasins värld är oändligt spännande. Det är det bästa med ordkonst! Jag arbetar som dramainstruktör, berättare och ordkonstledare. Det roligaste jag vet är improvisation, teater, böcker och berättelser.    

Margareta Sandström
Finns det något bättre än att lyssna på en bra historia? Jag älskar när en text lyckas skapa indre bilder och plötsligt kan jag känna att jag är en del av berättelsen. Att leka med ord och låta fantasin ta dig med till okända platser, det är ett av min mål som ordkonstledare i Raseborg. Jag arbetar också som frilans redaktör. Till mina passioner hör att läsa böcker, fantisera och vandra i skogen med min hund.

Linda Sundberg
Att skriva är som att resa bort en stund; välja värld, färg, doft och stämning. Att skriva är att leka, att se och lyssna in. Att skriva är att känna på språket och bryta dess gränser. Att få ge andra läs och skrivglädje-inspiration, känns som ett privilegium. Jag tycker om att blanda drama, musik, dans och ordkonst och vill jobba på var och ens unika individuella uttryck. Jag skriver aktivt själv, är sångare i barnmusikgruppen ”Raka Bananer” och är insatt i pedagogik och folkmusik.

Anna Gullichsen
Att skriva är att göra en inre resa. Man vet aldrig var man hamnar. Det är det roligaste och det svåraste. Att göra konst av ord är en underbar idé. Barn har alltid stått i centrum för mitt skapande, inom litteratur bildkonst och musik. Jag är författare, steinerlärare och trädgårdsmästare, men inte allting på en gång. Numera ägnar jag mig åt att vara på jakt efter berättelser och att njuta av livet.

Linnea Holmberg
Jag heter Linnéa Holmberg och jobbar som ordkonstledare i Åbo. Jag är hemma från Åbo och studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi. Utöver mina studier håller jag i trådarna för bokcirklar och jobbar med korrekturläsning, på fritiden läser jag mycket och köper fler böcker än jag hinner läsa. Berättelser är det bästa som finns, eftersom de hjälper oss att resa världen runt och kliva in i andras skor för att se hur de upplever världen.

Micki Pikulinsky
Jag heter Micki Pikulinsky och har jobbat med ordkonst i ca 9 år. Har haft allt från dagisbarn till högstadieelever och blev certifierad ordkonstnär år 2012. Jag älskar att pyssla, fantisera, klippa, limma och rita. Uppleva hur historier och berättelser kan födas från ingenting egentligen – och bli till otroliga spännande berättelser - både muntligt och skriftligt. Jag leder två ordkonstverkstäder i Söderkulla i Sibbo.

Anna Saraneva
Jag heter Anna Saraneva och fungerar som ordkonstledare i Helsingfors. Jag har jobbat med barnteater och drama och är också själv aktiv inom scenkonst med olika projekt. Jag är också skrattyogaledare och coach, och är superinspirerad av människans fantasi och skaparförmåga. Jag tycker det är fascinerande hur vi med ord kan trolla fram helt nya världar och berättelser. Vi är alla kreativa på unika sätt och som ordkonstledare är jag lyckligt lottad att få ta del av denna skaparglädje och se hur dessa spännande världar kommer till.