Kontakt

Helsingfors           

Medelhavsgatan 14 A, 00220 Helsingfors   
ordkonst(at)sydkusten.fi
045-8944088 / 045-8944089                 

Pargas

Strandvägen 24, 21600 Pargas
ordkonst(at)sydkusten.fi
040-9625964

Monica Martens-Seppelin
Tf Rektor
050-330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi


Iréne Poutanen

Planerare
Ordverkstäder åk 1-9, projekt
045-894 4088
irene.poutanen(at)sydkusten.fi

 


Maja Ottelin

Planerare
Småbarnsordkonst, projekt
045-894 4089
maja.ottelin(at)sydkusten.fi

 


Paola Fraboni

Regional ordkonstlärare i Åboland
040-962 5964
paola.fraboni(at)sydkusten.fi


Ordkonstlärare 2018-2019


Petra Norrgård 
Huvudstadsregionen
petra.norrgard(at)sydkusten.fi
040-731 4547


Lotta Sanhaie
Huvudstadsregionen
lotta.sanhaie(at)sydkusten.fi
050-403 2306


Nina Tikkanen
Huvudstadsregionen
nina.tikkanen(at)sydkusten.fi
040-719 0590


Filippa Hella
Östra Nyland
hella.filippa(at)gmail.com
045-633 9977


Marit Björkbacka

Östra Nyland
marit.bjorkbacka(at)sydkusten.fi
040-594 7080

 

Elisabet Öhman
Östra Nyland
ellu.ohman(at)gmail.com
040-057 3677
 


Olli Sirén
Östra Nyland
ollisiren(at)hotmail.com
040-350 7544


Margareta Sandström
Västra Nyland
margasandstorm(at)gmail.com


Catharina Walldén​
Åboland
walldencatharina(at)gmail.com
050-432 7423


Sofia Törnqvist
Åboland
sofiasolros(at)hotmail.com
050-586 9285

Lärarna presenterar sig:


Iréne Poutanen
Inom ordkonsten gillar jag att kombinera berättande med flermedialt uttryck. Det är viktigt att i vår visuella kultur vara medveten om att kommunikation sker på många nivåer samtidigt. Skrift, kroppspråk, sång och tystnad är alla byggklossar för ordkonsten. För tillfället ser jag ordkonsten som ett flertal metoder som gör det lätt att glädjas av språket. Språkglädjen är viktig för den möjliggör upptäcktsfärder i fantasin, bygger gemenskap mellan människor och väcker intresset att kreativt forska i sin omvärld. Jag har varit ordkonstledare sedan 2008 och hittar hela tiden nya drag i ordkonsten.

Maja Ottelin
Jag jobbar som ledande ordkonstledare, har hand om Lilla ordboets ordkonstväskor och koordinerar småbarnsordkonst. Läsning och böcker inspirerar mig att hitta på roliga ordkonstövningar. Jag undervisar i Botby, leder Rimjam i Helsingfors och dyker upp här och där med ordkonstskolans många projekt. Tidigare har jag sysslat med radionyheter, teve, barnprogram och teaterimprovisation.

Paola Fraboni
Jag heter Paola Fraboni och fungerar som ordkonstledare i Pargas och Åbo. Jag tycker att ordkonst är en de saker jag gärna hade varit med som barn om det hade funnits. Så nu när jag har en chans att leda en grupp känns det lika roligt som om jag själv satt där som barn och ordkonstar. Jag har jobbat som sagoberättare och med berättarkonst i flera år samt fungerat som lärare sedan 15 år tillbaka. Hemma har jag 3 barn, en hund och en make och spenderar största delen av min fritid med dem.

Marit Björkbacka
Mitt namn är Marit Björkbacka och jag har sedan år 2006 arbetat som ordkonstledare i borgå vid sidan av mina andra arbetsuppgifter. Till vardags arbetar jag som både fotograf och som frilansjournalist och gillar att jobba med ord och bild i gruppen!

Lotta Sanhaie
Jag heter Lotta Sanhaie. Jag har jobbat som ordkonstledare sedan 2012. Jag jobbar med ordkonst mycket och gärna. Jag leder ordverkstäder, babypoesi och Rimjam. Jag gör även ordkonstprojekt i skolor och på daghem. Utöver detta jobbar jag som ordkonstlärare på Annegården. Det bästa med ordkonst är när eleverna förstår att någonting vanligt och vardagligt kan bli en otroligt häftig berättelse.

Nina Tikkanen
Jag heter Nina Tikkanen och började som ordkonstledare hösten 2016. Jag studerar dramapedagogik och brinner för drama och teater. Jag älskar att skoja, busa och hitta på tokiga berättelser. Improvisation, rörelse och musik blandar jag helst i ordkonst. Viktigaste är att alla har möjlighet att utrycka sig på sitt eget sätt. Fantasi och kreativitet bor hos oss alla, det viktiga är att lära sig använda dem. I fantasins värld är allt möjligt bara man vågar hoppa in...

Petra Norrgård
Jag heter Petra Norrgård, en teater- och dramapedagog som inspireras av tvärkonstnärlighetens rikedom. Konst i alla former och färger inspirerar, öppnar för kreativitet och ger fantasin chansen att flöda. Kaos och struktur binds samman till verk, till nya Ordkonstverk. För tillfället undervisar jag i ordverkstäder samt åker runt i skolor med ordkonstskolans Fantasilåda.

Filippa Hella
Jag är nyutexaminerad ordkonstledare och för en mångsysslare som mig passar ordkonst perfekt! Som ordkonstledare vill jag berika ordkonsten med färg, form och bilder, serier och dikter, sagor och lek. Jag är serietecknare och illustratör och håller vid sidan om ofta serie- och bildkonstverkstäder samt färgbad för bebisar.

Ellu Öhman 
En berättelse kan ta oss från ett helt vanligt klassrum till en ensam krater på månen, en gyllene tronsal i ett fjärran rike eller in i en mysig myrstack. Berättelsens och fantasins värld är oändligt spännande. Det är det bästa med ordkonst! Jag arbetar som dramainstruktör, berättare och ordkonstledare. Det roligaste jag vet är improvisation, teater, böcker och berättelser.    

Olli Sirén 
Hej! Jag börjar som ordkonstlärare nu hösten 2018. Jag tycker om att lyssna på hip-hop från 90-talet och läsa bra böcker skrivna på ett personligt sätt. Just nu läser jag Tidsbubblan 2016-2017 varvat med Tove Janssons Farlig midsommar som godnattläsning och har enormt roligt. Fina berättelser! I fråga om språk är jag intresserad av hur vi kan hitta vårt eget språk. På nyheterna talar de ett visst språk, vid skaterampen talas ett annat. Men hur ser mitt språk ut? Hur kommunicerar jag på ett sätt som känns bra för mig? Och den som lyssnar, hur uppfattar den mitt språk? I min ryggsäck finns kunskaper i teater, som jag studerat, och musik, som jag hållit på med sedan jag var liten. Men framför allt mycket nyfikenhet.

Margareta Sandström
Finns det något bättre än att lyssna på en bra historia? Jag älskar när en text lyckas skapa indre bilder och plötsligt kan jag känna att jag är en del av berättelsen. Att leka med ord och låta fantasin ta dig med till okända platser, det är ett av min mål som ordkonstledare i Raseborg. Jag arbetar också som frilans redaktör. Till mina passioner hör att läsa böcker, fantisera och vandra i skogen med min hund.

Catharina Walldén
Mitt namn är Catharina Walldén, men de flesta kallar mig för Cathi. Ordkonst för mig är att låta fantasin flöda och måla utanför gränserna. Det fantastiska med ordkonst är att så många olika former av konst, språk, skrift, rörelse, rytmik och fantasi blandas ihop och möjligheterna blir oändliga. Jag studerar socialpsykologi vid Soc&Kom och gillar hur ordkonsten är en social och gruppbaserad konstform som ofta skapas och upplevs tillsammans med andra. Förutom ordkonst gillar jag även att umgås med mina vänner och min familj, att träna och röra på mig utomhus samt att resa och upptäcka nya platser.

Sofia Törnqvist
Hej! Jag börjar som lärare i ordkonst nu på hösten 2018 i Kimito. Jag älskar berättelser och att prata och skratta och komminicera med andra människor. Jag är utbildad skådespelare och får på så vis vara med och berätta intressanta historier för andra på teaterscenen. Och det älskar jag! Jag har en utmaning varje gång jag ska göra en teaterpjäs; hur ska jag lära mig en lång text med en massa repliker utantill??? Nå, till det finns en massa små knep... Jag tycker också mycket om att läsa. Det blir ofta deckare men också romaner, inredningstidningar, serietidningar och dagstidningar. Sen gillar jag rim och ramsor och ordlekar, vitsar och ordspråk som min Mamma har läst för mig då jag var yngre. Och på mitt jobb på teatern får jag ännu leka med ord och vad som finns bakom orden, dvs vad man menar eller vill med orden. I min ordverkstad ska vi ta reda på vad allt man kan använda orden till och så ska vi leka och skriva och berätta otroliga berättelser för varandra och skratta, hoppas jag!