Kontakt

Helsingfors           

Medelhavsgatan 14 A, 00220 Helsingfors   
ordkonst(at)sydkusten.fi
045-8944088 / 045-8944089                 

Pargas

Strandvägen 24, 21600 Pargas
ordkonst(at)sydkusten.fi
040-9625964

Monica Martens-Seppelin
Tf Rektor
050-330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi


Iréne Poutanen

Planerare
Ordverkstäder åk 1-9, projekt
045-894 4088
irene.poutanen(at)sydkusten.fi


Maja Ottelin

Planerare
Småbarnsordkonst, projekt
045-894 4089
maja.ottelin(at)sydkusten.fi


Paola Fraboni

Regional ordkonstlärare i Åboland
040-962 5964
paola.fraboni(at)sydkusten.fi


Ordkonstlärare 2019-2020


Petra Norrgård 
Huvudstadsregionen
petra.norrgard(at)sydkusten.fi
040-731 4547


Lotta Sanhaie
Huvudstadsregionen
lotta.sanhaie(at)sydkusten.fi
050-403 2306
 


Marit Björkbacka
Östra Nyland
marit.bjorkbacka(at)sydkusten.fi


Elisabet Öhman
Östra Nyland
ellu.ohman(at)gmail.com
 

 

                                                       


 

 

Nina Tikkanen
Huvudstadsregionen
nina.tikkanen(at)sydkusten.fi
 

 

Margareta Sandström
Västra Nyland
margareta.sandstrom
(at)sydkusten.fi

 

Rosanna Fellman
Åboland
rosanna.fellman(at)sydkusten.fi

 

Linda Sundberg
Huvudstadsregionen
linda.sundberg(at)sydkusten.fi

 


Simona Savin-Gardberg
Huvudstadsregionen
simona.savin-gardberg(at)sydkusten.fi


Melker Ylikallio ​
Åboland
melker.ylikallio(at)sydkusten.fi
 
 

Lärarna presenterar sig:


Iréne Poutanen
Inom ordkonsten gillar jag att kombinera berättande med flermedialt uttryck. Det är viktigt att i vår visuella kultur vara medveten om att kommunikation sker på många nivåer samtidigt. Skrift, kroppspråk, sång och tystnad är alla byggklossar för ordkonsten. För tillfället ser jag ordkonsten som ett flertal metoder som gör det lätt att glädjas av språket. Språkglädjen är viktig för den möjliggör upptäcktsfärder i fantasin, bygger gemenskap mellan människor och väcker intresset att kreativt forska i sin omvärld. Jag har varit ordkonstledare sedan 2008 och hittar hela tiden nya drag i ordkonsten.

Maja Ottelin
Jag jobbar som ledande ordkonstledare, har hand om Lilla ordboets ordkonstväskor och koordinerar småbarnsordkonst. Läsning och böcker inspirerar mig att hitta på roliga ordkonstövningar. Jag undervisar i Botby, leder Rimjam i Helsingfors och dyker upp här och där med ordkonstskolans många projekt. Tidigare har jag sysslat med radionyheter, teve, barnprogram och teaterimprovisation.

Paola Fraboni
Jag heter Paola Fraboni och fungerar som ordkonstledare i Pargas och Åbo. Jag tycker att ordkonst är en de saker jag gärna hade varit med som barn om det hade funnits. Så nu när jag har en chans att leda en grupp känns det lika roligt som om jag själv satt där som barn och ordkonstar. Jag har jobbat som sagoberättare och med berättarkonst i flera år samt fungerat som lärare sedan 15 år tillbaka. Hemma har jag 3 barn, en hund och en make och spenderar största delen av min fritid med dem.

Marit Björkbacka
Mitt namn är Marit Björkbacka och jag har sedan år 2006 arbetat som ordkonstledare i borgå vid sidan av mina andra arbetsuppgifter. Till vardags arbetar jag som både fotograf och som frilansjournalist och gillar att jobba med ord och bild i gruppen!

Lotta Sanhaie
Jag heter Lotta Sanhaie. Jag har jobbat som ordkonstledare sedan 2012. Jag jobbar med ordkonst mycket och gärna. Jag leder ordverkstäder, babypoesi och Rimjam. Jag gör även ordkonstprojekt i skolor och på daghem. Utöver detta jobbar jag som ordkonstlärare på Annegården. Det bästa med ordkonst är när eleverna förstår att någonting vanligt och vardagligt kan bli en otroligt häftig berättelse.

Nina Tikkanen
Jag heter Nina Tikkanen och började som ordkonstledare hösten 2016. Jag studerar dramapedagogik och brinner för drama och teater. Jag älskar att skoja, busa och hitta på tokiga berättelser. Improvisation, rörelse och musik blandar jag helst i ordkonst. Viktigaste är att alla har möjlighet att utrycka sig på sitt eget sätt. Fantasi och kreativitet bor hos oss alla, det viktiga är att lära sig använda dem. I fantasins värld är allt möjligt bara man vågar hoppa in...

Petra Norrgård
Jag heter Petra Norrgård, examinerad dramapedagog. Konst i alla former och färger inspirerar och öppnar dörrarna till det kreativa och fantasins magiska värld. Jag inspireras och trivs i tvärkonstnärliga projekt. För tillfället undervisar jag i grundläggande konstundervisning i teaterkonst samt håller ordkonstverkstäder i Kyrkslätt.

Ellu Öhman 
En berättelse kan ta oss från ett helt vanligt klassrum till en ensam krater på månen, en gyllene tronsal i ett fjärran rike eller in i en mysig myrstack. Berättelsens och fantasins värld är oändligt spännande. Det är det bästa med ordkonst! Jag arbetar som dramainstruktör, berättare och ordkonstledare. Det roligaste jag vet är improvisation, teater, böcker och berättelser.    

Margareta Sandström
Finns det något bättre än att lyssna på en bra historia? Jag älskar när en text lyckas skapa indre bilder och plötsligt kan jag känna att jag är en del av berättelsen. Att leka med ord och låta fantasin ta dig med till okända platser, det är ett av min mål som ordkonstledare i Raseborg. Jag arbetar också som frilans redaktör. Till mina passioner hör att läsa böcker, fantisera och vandra i skogen med min hund.

Rosanna Fellman
Mitt namn är Rosanna Fellman och jag arbetar som ordkonstledare i Åbo. Jag är utbildad ungdoms- och fritidsinstruktör, dessutom skriver jag böcker och studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi. Min största passion i livet är skrivande, läsande och att skapa med ord. Enligt mig är det kreativa skapandet en av de mest väsentliga faktorerna till ett lyckligt liv.