Kontakt

Helsingfors           

Medelhavsgatan 14 A, 00220 Helsingfors   
ordkonst(at)sydkusten.fi
045-8944089                 

Pargas

Strandvägen 24, 21600 Pargas
ordkonst(at)sydkusten.fi
040-9625964

Monica Martens-Seppelin
Rektor
050-330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi


Maja Ottelin
Planerare
Småbarnsordkonst, projekt
045-894 4089
maja.ottelin(at)sydkusten.fi


Paola Fraboni

Regional ordkonstlärare i Åboland
040-962 5964
paola.fraboni(at)sydkusten.fi


 


Ordkonstlärare 2019-2020


Petra Norrgård 
Huvudstadsregionen
petra.norrgard(at)sydkusten.fi
040-731 4547


Lotta Sanhaie
Huvudstadsregionen
lotta.sanhaie(at)sydkusten.fi
050-403 2306
 


Marit Björkbacka
Östra Nyland
marit.bjorkbacka(at)sydkusten.fi


Elisabet Öhman
Östra Nyland
ellu.ohman(at)gmail.com
 

 

     


 


 

 


Nina Tikkanen
Huvudstadsregionen
nina.tikkanen(at)sydkusten.fi
 

 

Margareta Sandström
Västra Nyland
margareta.sandstrom(at)sydkusten.fi

 

Rosanna Fellman
Åboland
rosanna.fellman(at)sydkusten.fi

 

Linda Sundberg
Huvudstadsregionen
linda.sundberg(at)sydkusten.fi

 


Simona Savin-Gardberg
Huvudstadsregionen
simona.savin-gardberg(at)sydkusten.fi


Emma Lind​
Åboland
emma.lind(at)sydkusten.fi
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Micki Pikulinsky
Huvudstadsregionen
micki.pikulinsky(at)gmail.com


 

Lärarna presenterar sig:


Maja Ottelin
Jag jobbar som ledande ordkonstledare, har hand om Lilla ordboets ordkonstväskor och koordinerar småbarnsordkonst. Läsning och böcker inspirerar mig att hitta på roliga ordkonstövningar. Jag undervisar i Botby, leder Rimjam i Helsingfors och dyker upp här och där med ordkonstskolans många projekt. Tidigare har jag sysslat med radionyheter, teve, barnprogram och teaterimprovisation.

Paola Fraboni
Jag heter Paola Fraboni och fungerar som ordkonstledare i Pargas och Åbo. Jag tycker att ordkonst är en de saker jag gärna hade varit med som barn om det hade funnits. Så nu när jag har en chans att leda en grupp känns det lika roligt som om jag själv satt där som barn och ordkonstar. Jag har jobbat som sagoberättare och med berättarkonst i flera år samt fungerat som lärare sedan 15 år tillbaka. Hemma har jag 3 barn, en hund och en make och spenderar största delen av min fritid med dem.

Marit Björkbacka
Mitt namn är Marit Björkbacka och jag har sedan år 2006 arbetat som ordkonstledare i borgå vid sidan av mina andra arbetsuppgifter. Till vardags arbetar jag som både fotograf och som frilansjournalist och gillar att jobba med ord och bild i gruppen!

Lotta Sanhaie
Jag heter Lotta Sanhaie. Jag har jobbat som ordkonstledare sedan 2012. Jag jobbar med ordkonst mycket och gärna. Jag leder ordverkstäder, babypoesi och Rimjam. Jag gör även ordkonstprojekt i skolor och på daghem. Utöver detta jobbar jag som ordkonstlärare på Annegården. Det bästa med ordkonst är när eleverna förstår att någonting vanligt och vardagligt kan bli en otroligt häftig berättelse.

Nina Tikkanen
Jag heter Nina Tikkanen och började som ordkonstledare hösten 2016. Jag studerar dramapedagogik och brinner för drama och teater. Jag älskar att skoja, busa och hitta på tokiga berättelser. Improvisation, rörelse och musik blandar jag helst i ordkonst. Viktigaste är att alla har möjlighet att utrycka sig på sitt eget sätt. Fantasi och kreativitet bor hos oss alla, det viktiga är att lära sig använda dem. I fantasins värld är allt möjligt bara man vågar hoppa in...

Petra Norrgård
Jag heter Petra Norrgård, examinerad dramapedagog. Konst i alla former och färger inspirerar och öppnar dörrarna till det kreativa och fantasins magiska värld. Jag inspireras och trivs i tvärkonstnärliga projekt. För tillfället undervisar jag i grundläggande konstundervisning i teaterkonst samt håller ordkonstverkstäder i Kyrkslätt.

Ellu Öhman 
En berättelse kan ta oss från ett helt vanligt klassrum till en ensam krater på månen, en gyllene tronsal i ett fjärran rike eller in i en mysig myrstack. Berättelsens och fantasins värld är oändligt spännande. Det är det bästa med ordkonst! Jag arbetar som dramainstruktör, berättare och ordkonstledare. Det roligaste jag vet är improvisation, teater, böcker och berättelser.    

Margareta Sandström
Finns det något bättre än att lyssna på en bra historia? Jag älskar när en text lyckas skapa indre bilder och plötsligt kan jag känna att jag är en del av berättelsen. Att leka med ord och låta fantasin ta dig med till okända platser, det är ett av min mål som ordkonstledare i Raseborg. Jag arbetar också som frilans redaktör. Till mina passioner hör att läsa böcker, fantisera och vandra i skogen med min hund.

Rosanna Fellman
Mitt namn är Rosanna Fellman och jag arbetar som ordkonstledare i Åbo. Jag är utbildad ungdoms- och fritidsinstruktör, dessutom skriver jag böcker och studerar litteraturvetenskap vid Åbo Akademi. Min största passion i livet är skrivande, läsande och att skapa med ord. Enligt mig är det kreativa skapandet en av de mest väsentliga faktorerna till ett lyckligt liv.

Linda Sundberg
Att skriva är som att resa bort en stund; välja värld, färg, doft och stämning. Att skriva är att leka, att se och lyssna in. Att skriva är att känna på språket och bryta dess gränser. Att få ge andra läs och skrivglädje-inspiration, känns som ett privilegium. Jag tycker om att blanda drama, musik, dans och ordkonst och vill jobba på var och ens unika individuella uttryck. Jag skriver aktivt själv, är sångare i barnmusikgruppen ”Raka Bananer” och är insatt i pedagogik och folkmusik.

Simona Savin-Gardberg
”I sagans skog kan nästan allting hända och nästan allting händer också där” (L. Hellsing) Berättelsen magiska krafter kan förvandla oss till hjältar i en svunnen tid, den kan föra oss på de högsta bergen eller ta oss i djungelns djupaste skog. Kom med mig på spännande äventyr med hjälp av gamla eller nya sagor från nära och fjärran! Jag har länge lett de yngsta i skolan in i böckernas och berättelsernas värld och i höst har jag gått med i det roliga ordkonstgänget i huvudstadsregionen.

Emma Lind
Jag heter Emma och bor i Åbo. Utöver jobbet som ordkonstledare jobbar jag också på eftis och morris. På mina ordkonstverkstäder vill jag skapa ett tryggt rum för barnen att fantisera i. Det mest fantastiska med ordkonstledarjobbet är att känna att nu har jag verkligen lyckats då barnen ivrig frågar ”Får jag göra en till?”.