Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kimitoön, Kyrkslätt, Vanda, Esbo och Lovisa. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

67799_t.jpg

Anmälningen har öppnat till sommarens fantasiläger!

Du kan nu anmäla dig till Sydkustens ordkonstskolas Fantasiläger 2019!Läs mera »
67706_t.jpg

Kulturpaletten startar efter sportlovet!

I Kulturpaletten får du prova på fyra olika konstgrenar drama, ordkonst, musik och rörelse på samma palett. Läs mera »
67422_t.jpg

Utställning i Borgå i februari

Ordkonstskolans elever firar vernissage för utställning i Kulturhuset Grand i Borgå på Runebergsdagen 5.2.2019. Utställningen är framme under tiden 1-17.2.2019. Läs mera »