Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kimitoön, Kyrkslätt, Vanda, Esbo och Lovisa. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

66658_t.jpg

Rimjam på biblioteken Ode och i Degerö

Centrumbiblioteket Ode invigs 6.12 med bland annat rimjammet Kalas och konfetti. På lördag 8.12 rimjammas det i det nya biblioteket på DegeröLäs mera »
66502_t.jpg

Dijonne Senappe och Dag Bladh på skolbesök 2019

Lilla ordboets karaktärer kan nu beställas till skolor i huvudstadsregionen för intensiva ordkonstverkstäder.Läs mera »
66192_t.jpg

Utställning i Åbo stadsbibliotek

Sydkustens ordkonstskola ställer ut ordkonstverk i Åbo stadsbibliotek november 2019. Läs mera »