Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kimitoön, Kyrkslätt, Vanda, Esbo och Lovisa. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

Anmäl dig till läsåret 2019-2020

Ordkonstgrupperna startar den första veckan i september. Det finns ännu lediga platser i flera av grupperna för den som vill komma med. Läs mera »

Fantasiläger 2019 i Sibbo

Solvindsfärden fortsätter! Fem ledare och 24 ivriga ordkonstnärer sveper iväg på fantasiäventyr i dagarna tre på kursgården Sopukka.Läs mera »

Fantasiläger 2019 på Kimitoön

Denna vecka håller vi till på Labbnäs semesterhem. Årets läger hämtar inspiration ur de fyra elementen jord, luft, eld och vatten.Läs mera »