Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kyrkslätt och Esbo. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

Elevshow blev storsuccé

Det var spännande. Det var roligt. Det var humor och skratt och varma applåder. Det var dikter och skräckisar och finurliga replikskiften. Det var universums första ordkonstshow!Läs mera »

Ordkonstshowen 26.10.2019, kl 14.30

Är du nyfiken på att uppleva ordkonstuppträdanden på scen? Nu har du chans att få se ordkonstnärer läsa upp dikter och berättelser i en fantastisk ordkonstshowLäs mera »

Då kultur möter teknik

Vad får man om man korsar teknik, konst och ordkonst? Jo, årets häftigaste läger som ordnas i Pargas 17-18.10.2019! Läs mera »