Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kimitoön, Kyrkslätt, Vanda, Esbo och Lovisa. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

67176_t.jpg

Femmor får mångsidigt bokpaket

Sammanlagt 150 bokpaket skickas iväg till femteklasser i Svenskfinland i januari. Bokpaketet innehåller tio nya barn- och ungdomsböcker och ett pedagogiskt material som Sydkustens ordkonstskola har skapat.Läs mera »
67055_t.jpg

Magiskt läger ordnas under sportlovet

Sydkustens ordkonstskola ordnar i samarbete med Teaterkonstskolan DOT ett magiskt dagsläger 18-20.2.2019 i Victoriakvarteret i Helsingfors.Läs mera »
66979_t.jpg

Raseborgs ordkonstnärer sprakar av skaparglädje

Ta del av Leona Böckermans erfarenheter av en händelserik termin som ordkonstlärare i Raseborg med Alias, mystiske Mr. X och annat klurigt.Läs mera »