Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kimitoön, Kyrkslätt, Vanda, Esbo och Lovisa. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

68353_t.jpg

Förskolor i Åboland smakar på ordkonst

Sexåringar i Åbo och Pargas får prova på ordkonst med Paola Fraboni som besöker elva förskolegrupper under den pågående ordkonstveckan.Läs mera »
68303_t.jpg

Dag och Dijonne tränar upp nyhetsnäsa och känsla för dramatik

Reportern Dag Bladh och teaterdivan Dijonne Senappe har besökt skolklasser för att inspirera elever till att skriva och språka med inlevelse. Projektet är en fördjupning och fortsättning på Ordkonstskolans populära lärmaterial Lilla Ordboet.Läs mera »
68288_t.jpg

Årets ordkonstgärning till Lotta Sanhaie - ordkonstlärare med stort O

Lotta brinner för ordkonst och har fått med sig starka läsupplevelser från barndomen. Hennes mål är att väcka samma gnista och skaparlust hos eleverna.Läs mera »