Bokpaket till åk 5

218 skolklasser får bokpaket

16.01.2023 kl. 10:14
I år är det femmornas tur att ta emot Lisi Wahls bokgåva. Lärare i åk 5 bjuds också in till digitala träffar kring paketet i början av februari.

I bokpaketet ingår romaner, noveller och böcker med fakta och verklighetsbaserade berättelser från både finlandssvenska och svenska utgivare. Målet är att de tio böckerna ska väcka läslust bland bokslukare och öka läshungern bland de mindre läsvana i klassen. Med teman som vänskap, ensamhet, skolfrånvaro och spelvärldar sitter böckerna helt rätt i tiden. De ger något för var och en att fundera på och bäddar för intressanta boksamtal i klassen.

Det tillhörande inspirationsmaterialet kan användas fritt i undervisning. Du hittar även tidigare års material på sidan www.ordkonst.fi/bokpaket

Digitala lärarträffar i februari

Klasslärare i årskurs fem är välkomna att delta i digitala träffar där ordkonstläraren Maja Ottelin presenterar bokurvalet och det tillhörande inspirationmaterialet.

Det finns också tid under träffen att utbyta tankar, dela erfarenheter med varandra och fundera tillsammans kring skolelevers läsning. Du kan delta oberoende om din klass fått bokpaketet eller ej, och du måste inte ha läst någon av böckerna i paketet i förväg. Målet är att alla deltagare ska få inspiration och tips för att jobba med böcker i sin klass.

  • måndag 6.2.2023 kl.15:00-16:00

  • onsdag 8.2.2023 kl.15:00-16:00

  • måndag 13.2.2023 kl.15:00-16:00

Välj en av tre träffar och anmäl dig till maja.ottelin@sydkusten.fi. Meddela vilken dag du vill delta och vilken skola du jobbar på. Du får en länk med inbjudan till Teams-möte och en påminnelse veckan före träffen.

Förfrågningar:
maja.ottelin@sydkusten.fi tfn: 045-8944089