Läs vinnarbidraget Lubbenup och en intervju med vinnaren

11.05.2022 kl. 11:36
Christian Bonnet skrev vinnarbidraget i kategorin åk 3-4

Ordkonstskolans skrivtävling Skriv för livet! ordnades under vårvintern 2022 och avgjordes i slutet av april. Tävlingsuppgiften handlade om att skapa sin drömvärld. Alla vinnarbidrag publiceras under vecka 19.

Här hittar du vinnarbidraget "Lubbenup" i sin helhet – och en intervju med vinnaren Christian Bonnet

Kategori: Åk 3-4 
Vinnare:  Christian Bonnet - "Lubbenup"

Intervju med Christian Bonnet 

1. Vad inspirerade dig till att skriva just denna tävlingstext?

” Huvudpersonen var en författare som vi hade pratat om. Berättelsen är inspirerad av Gullivers resor. Idén om de olika grupperna i samhället fick jag delvis från en bok som heter Tam Tiggarpojke.”

2. Vilken slags texter skriver du helst?

” Jag gillar att skriva fantasy och mysterier.”

3. Har du ett lästips på en bok som du tycker om?

 ” Percy Jackson 1. Den handlar om Percy som får veta att han är havsguden Poseidons son och sen far han till ett läger med andra halvgudar. Författaren heter Rick Riordan. Jag gillar den för att den är rolig, spännande och intressant.”

Läs Christian Bonnets vinnarbidrag Lubbenup här

Juryns motivering:
Christian Bonnets dagbokstext Lubbenup sprudlar av berättarglädje och ordkonst! En härligt vild text som tar läsaren med på ett överraskande äventyr. Underbara formuleringar och humoristiska detaljer med hög igenkänningsfaktor samtidigt som de är alldeles unika. Bonnets användning av genren är stilsäker med en rolig ramberättelse. En text i sann Gulliver-anda!

Juryn bestod av de finlandssvenska läsambassadörerna Amanda Audas-Kass och Henrika Andersson samt Annette Kronholm, projektledare för Skrivande skola.

Här hittar du artikeln med information om de andra vinnarna