Strumpbabblarna från Söderkulla

Se vårens ordkonstshow

01.06.2021 kl. 13:16
Tre frågor till Lotta Sanhaie som har sammanställt och editerat en virtuell videoshow med ordkonst från grupper i Nyland.

Lotta, vad var det roligaste med jobbet att editera vårens ordkonstshow?
Det roligaste var att se våra duktiga ordkonstelever. De är så begåvade och karismatiska! De har skrivit fantastiska och påhittiga texter och de uppträder ledigt och fint och glädjen bara sprudlar ur dem! Det var en fin uppgift att sätta ihop klippen till en trevlig helhet. Jag njöt.

Det är många olika slags programnummer i showen - vad har dom gemensamt?
Vi har haft vatten som tema i ordkonstskolan detta läsår, så många av texterna tangerar vatten eller sånt som man kan hitta i vatten. Men här finns också texter som handlar om annat. Det roliga med ordkonst är att man kan skriva om precis vad som helst.

Om man vill spela in en egen ordkonstvideo, till exempel under sommarlovet, vad är dina bästa tips?
Oooh, att spela in en ordkonstvideo är ju typ det roligaste som finns! Bjud hem en kompis, skriv några härliga texter tillsammans, leta fram coola kepsar och solglasögon, hitta på en koreografi som skulle passa till texten och tryck på record på telefonen! Om den som står framför kameran njuter är det alldeles säkert att publiken också kommer att njuta!

Vårens ordkonsthow blev en digital variant med videosnuttar från ordkonstgrupper i Esbo, Helsingfors och Sibbo. Du kan se den här: