Ebban + Ordkonst = Julkalender

25.11.2020 kl. 11:39
I december bjuder ordkonstskolan på en gemensam julkalender med det digitala skolbiblioteket Ebban.

Varje dag 1–24.12 dyker en ny lucka upp med ett litet ordkonstuppdrag. Uppdragen har med skrivande, läsande och julen att göra och går lika bra att göra på egen hand eller i skolan med hela klassen.

Här kan du öppna luckorna på instagram med start den 1.12.2020

För att lösa uppdragen behövs penna och papper, i vissa luckor kan det också behövas en bok, en tidning eller en sax. Vissa luckor har också en liten bonusuppgift och länkar till böcker som finns att läsa i digital form på Ebban. Uppdragen har gjorts av det digitala skolbiblioteket Ebban tillsammans med Sydkustens ordkonstskola.

FÖR LÄRARE!
Årets julkalender i Ebban består av ordkonstuppgifter med jul och böcker som tema. Du som lärare ser redan alla luckor inuti Ebban ifall du vill planera i förväg och använda uppgifterna i klassen. Uppgifterna riktar sig i första hand till de lägre klasserna men kan bra göras av alla som är lite lekfulla. Många av uppgifterna kan också anpassas efter åldern på eleverna. För att öppna luckorna i förväg behöver du en lärarlicens på Ebban. Alla andra kan öppna luckan via Ordkonstskolans inlägg på Facebook och Instagram samma dag luckan öppnas eller via Ebbans motsvarande kanaler.

Med en ordkonstuppgift om dagen blir väntan på julen ännu roligare!