Sydkustens ordkonstskola

Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang. Vi erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning  i flera kommuner. Vi skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Våra lärare är sakkunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande.

Sydkustens ordkonstskola erbjuder grundläggande konstundervisning i ordkonst enligt allmän lärokurs för barn och ungdomar i årskurs 1-9 i Borgå, Sibbo, Pargas och Helsingfors. Ordverkstäder finns förutom i dessa kommuner även i Åbo, Raseborg, Kyrkslätt och Esbo. Ordkonstskolan ordnar även småbarnskonstfostran som består av babypoesi, rimjam och rimlek. Vi arrangerar också fördjupande kurser i ordkonst för vuxna med varierande teman och pedagogisk inriktning.

Fira ordkonstveckan med oss

Den nationella ordkonstveckan firas 16-22.3 och vi utmanar alla till en rolig uppgift. Tänk som en ordkonstnär!Läs mera »

Kom med på fantasiläger!

Anmälningen är öppen till ordkonstskolans fantasiläger i juni. I år ordnar vi läger i Dragsfjärd och Karis.Läs mera »

Årets ordkonstgärning till Lotta Sanhaie - ordkonstlärare med stort O

Lotta brinner för ordkonst och har fått med sig starka läsupplevelser från barndomen. Hennes mål är att väcka samma gnista och skaparlust hos eleverna.Läs mera »