Månadens ordkonstnär är Eva Sundberg

07.11.2022 kl. 14:41
November månads ordkonstnär är Eva Sundberg med texten "En stigande kärlek"

Månadens ordkonstnär 
Sydkustens ordkonstskola har fantastiska elever! Elever som skriver förtrollande, magiska texter, texter som förflyttar en i tid och rum, mellan innerlig längtan, stark förtvivlan och sprudlande lyckorus. Under rubriken månadens ordkonstnär vill vi lyfta fram en strålande skribent i taget. Bekanta er med månadens ordkonstnär och njut av hens underbara verk!

Läs Eva Sundbergs En stigande kärlek här 

Namn: Eva Sundberg
Ålder: 15 år
Ordkonstgrupp: Författarfröplantorna, en ordkonstgrupp som träffas på distans

Vad läser du helst och varför?
Feelgood kärlek, deckare och toxisk kärlek. Jag älskar när en bok ger en fjärilar i magen för att karaktärerna är så gulliga eller när man lyckas lösa mysteriet före detektiven. Eller när kärleken är så bra att den blir dålig.

Har du något tips på bok som gav dig en stark läsupplevelse?
Skulle man ha frågat mig det här för 6 år sen så skulle jag ha sagt Sigge-böckerna av Lin Hallberg, för det var de som fick mig att börja läsa mycket. Men om den här frågan är till mig nu, så måste jag säga No Longer Human av Osamu Dazai. Det är en bok som fick mig att tänka mycket och den satt kvar i mitt huvud länge.

Hur länge har du skrivit?
Sen jag lärde mig skriva. Jag har alltid varit påhittig och älskat att berätta. När jag lärde mig skriva så var det lätt att skriva ner mina berättelser från huvudet till pappret och därför säger jag att så länge jag kunnat skriva har jag skrivit.

När skriver du och hur ofta?
Jag skriver när jag känner för det. Har jag en idé så skriver jag. Det kan hända mitt i natten eller tidigt på morgonen eller när som helst.

Vilken slags texter skriver du helst?
Just nu skriver jag helst om något obehagligt eller äckligt men man vet aldrig. Fantasin kan ta en vart som helst.

Har du några tips till någon som skriver i samma genre?
Skriv först, tänk sen. Det måste inte vara logiskt eller helt rätt. Låt fantasin föra dig och läs igenom texten först när du är färdig.

Vad inspireras du av?
Allt möjligt. Det kan vara allt från en sten på vägen till en mattelektion.

Hur blev denna text till?
Jag var på mattelektion och vi gick igenom hur man ritar linjer i koordinatsystem. Jag fick en idé och så skrev jag ner den.

Mera elevtexter hittar du här:
Mars 2022 Ord av Evangelina Frisk
Februari 2022 Rummet av Sigrid Lundqvist
December 2021 Tåget av Alva Tjäru
November 2021 Vingar av Jessica Rehn

Monica Martens-Seppelin