Vill du veta mer om ordkonst? Är du nyfiken på att undervisa i ordkonst? Önskar du utvecklas som skribent och skrivhandledare? Välkommen med på den här kursen för att fördjupa dig i ordkonst som verksamhetsform.
Kursen är nyskapad för ett akademiskt sammanhang och genomförs för första gången. Under kursen diskuteras ordkonst som konstform och dess didaktik både teoretiskt och praktiskt. Kursen ingå i ett utbud av kurser inom litterärt skapande vid Åbo Akademi och förverkligas inom ramen för Svenska kulturfondens Skapa-satsning. Skapa Ordkonstprojektet stöder nya aktörer i ordkonst och ordnar kompetenshöjande kurser för ordkonstlärare och ordkonstledare. Genom att anmäla dig till Studiegruppen kring litterärt skapande, får du gå kursen avgiftsfritt.
Kursen består av fyra distanstillfällen (lördagarna 14.9, 28.9, 12.10, 16.11) samt självständigt arbete med läsande och skrivande enligt kursbeskrivningen.
Klicka på länken, anmäl dig och läs mera här!
Anmälan öppnar 12.8.2024. Begränsat antal platser. (KURSEN ÄR FULLBOKAD)
Det finns också möjlighet att delta i fler kurser inom ämnet litterärt skapande och ordkonst. Läs mer om hela kursutbudet här
Kursens lärare är:
Katja von Wendt, FM, har arbetat som ämneslärare i svenska och litteratur inom grundläggande utbildning och gymnasium, är numera ordkonstlärare och pedagogisk planerare vid Sydkustens ordkonstskola.
Sofia Pulls, FD, lektor i litteraturvetenskap med inriktning mot kreativt skrivande och didaktik vid Umeå universitet i Sverige.
Sofie Lundell, PeM, klasslärare och ämneslärare i svenska och litteratur, doktorand i pedagogik med inriktning mot ordkonst vid Åbo Akademi samt aktiv låtskrivare och artist, singer-songwriter.
Ria Heilä-Ylikallio, PeD, professor i svenska och litteratur med didaktisk inriktning vid Åbo Akademi.
För mera information kontakta utbildningsplanerare Pernilla Rauma, e-post: pernilla.rauma@abo.fi, tfn +358503834010.
Åbo Akademi, CLL och Sydkustens ordkonstskola samarbetar i SKAPA-projektet Ordkonstverksamhet i Svenskfinland - insats för ökad tillgång, samverkan och kvalitet. Målet med projektet är att öka tillgången till ordkonstverksamhet för fler barn och unga i Svenskfinland genom att stödja nya aktörer, öka samverkan samt höja kvaliteten. Projektet arbetar för att öka forskningsbaserad kunskap om litterärt skapande och ordkonst.