Kom med på litteraturkurs!

28.08.2023 kl. 22:29
Vi erbjuder litteraturkurser för barn och unga från årskurs 3 uppåt.

Ordkonstskolan arrangerar litteraturkurser för barn och ungdomar. Nytt för i år är att kursen är öppen också för elever som inte går i ordkonstskolan. Alla elever i åk 3-4, 5-6, 7-9 och på andra stadiet är varmt välkomna att anmäla sig till våra populära litteraturkurser.

Anmäl dig via Eepos: https://sydkusten.eepos.fi/

Vad är en litteraturkurs?

Under kursen läser eleverna och ordkonstläraren åtta böcker (eller färre om man önskar) och samlas sedan på Ode i Helsingfors eller på distans för att diskutera böckerna. Under boksamtalet diskuteras bokens handling, karaktärer, tematik och annat intressant. Fokus ligger också på att kontextualisera böckerna och på skrivandets hantverk.

Varför litteraturkurs?

Litteraturkurserna motiverar till läsning! Det är väldigt roligt att läsa böcker när man vet att ett helt gäng läser boken samtidigt. Vi kontaktar ofta varandra medan vi läser och berättar hur långt vi kommit. Det är motiverande och inspirerande. Och boksamtalen är jätteroliga! Visste ni att eleverna väldigt gärna får ta med sig godsaker till samtalen? Mums!

Om du gillar att läsa och om du vill dela dina läsupplevelser och diskutera de lästa böckerna tillsammans med likasinnade unga och en ordkonstlärare ska du absolut anmäla dig till våra litteraturkurser!

Tillsammans blir vi litterärt bevandrade!

Skaffa den första boken redan nu och sätt i gång och läs! Och kom ihåg att anmäla dig till litteraturkursen på www.ordkonst.fi . I anmälningsblanketten ser du datum för alla boksamtal. Boken läser du hemma och så väljer du om du deltar i boksamtal på Ode eller på distans!

Har du frågor om litteraturkursen?

Mejla oss på ordkonst@sydkusten.fi så svarar vi.

 

Monica Martens-Seppelin