Ordkonstshow i Åboland!

09.05.2023 kl. 16:10
I lördags var det vårfest i Åboland. Elever från samtliga grupper i Åboland var med på festen som ordnades på Åbo stadsbibliotek.

I år var det speciellt program. Eleverna hade tillsammans med sina lärare förberett en ordkonstshow! Fjorton elever i åldern 8-13 uppträdde under en dryg halvtimme med sina egna fantastiska texter. Eleverna hade manus och var både artister och konferencierer  – familjerna och lärarna fick titta, njuta och applådera.

Det blev en lång dag med mycket spännande innehåll. Det var roligt för Pargaseleverna och Åboeleverna att träffa varandra. Många glada skratt hördes i Åbo stadsbibliotek. Före showen ställde eleverna i ordning allt och kollade att rekvisitan fanns där den skulle. Mitt i förberedelserna fick eleverna besök av Fredrika Runeberg! Hon hade bakat och lekte ordlekar med eleverna.

Showen var fantastisk! Eleverna trivdes, lärarna trivdes, publiken trivdes. Efter showen berättade ordkonstskolans rektor Monica Martens-Seppelin om ordkontskolan och delade ut diplom till eleverna.

Det här gör vi igen!

Paola Fraboni
Regional ordkonstlärare
paola.fraboni ( at ) sydkusten.fi

Paola Fraboni