Skrivmaskin

4 frågor om distanskurser

23.08.2021 kl. 00:00
I höst har ordkonstskolan tre grupper som möts på distans. Ordkonstlärare Lotta Sanhaie svarar på några frågor om dem.

Vad gör man i distansgrupperna och hur skiljer de sig från andra ordverkstäder?
Vi skapar ordkonst. Vi skriver texter i olika genrer, diskuterar litteratur och låter oss inspireras av både sådant som vi gillar och sådant som vi läst. Den största skillnaden mellan distansgrupperna och närundervisningsgrupperna är att vi träffas på skärmen och inte fysiskt.

För vem passar ordkonstgrupper på distans?
Distansgrupperna passar dig som är 11-18 år gammal och gillar att skriva. Det spelar ingen roll om du skrivit mycket förr, eller om du är nybörjare. Det räcker att du är intresserad av att läsa och nyfiken på att skriva. Var du bor spelar ingen roll, för distanseleverna skapar ordkonsten i sitt eget rum i sitt eget hem. Tänk så kul att träffa likasinnade skrivivriga ordkonstnärer från hela landet!

Vilken teknisk utrustning behöver den som vill delta?
Distanseleverna behöver egen dator med skrivprogram, webbkamera - som man såklart får stänga av ibland! - en fungerande mejladress och nätuppkoppling.

Vad väntar ni mest på som lärare för de här grupperna?
Det ska bli jätteroligt att sammanföra skrivintresserade ungdomar från hela landet. Att skriva är en ganska ensam syssla, och vi är ivriga på att skapa ett virtuellt rum och ett sammanhang för de duktiga unga skribenter som finns i landet. Vi vet att det finns många därute! Det kommer att bli jätteroligt att diskutera texter, skapa och utvecklas tillsammans.

Har du flera frågor? Kontakta oss så svarar vi!

Ordodlare 11-12 år träffas på distans onsdagar kl.16.00-17.30, start v.35 2021
Författarfrön 13-15 år träffas på distans torsdagar kl.16.30-18.00, start v.35 2021
Författarplantor 16-18 år träffas på distans tisdagar kl.16.30-18.00, start v.35 2021

Klicka här och anmäl dig med till distansgrupperna!

Maja Ottelin