Höstlovet är LÄSLOV!

12.10.2020 kl. 12:57
Ordkonstkolan bjuder på sju roliga läslovsutmaningar

LÄSLOV! Vi som jobbar på ordkonstskolan är så glada att höstlovet blivit läslov! Vi har sju läslovsutmaningar till våra elever och deras familjer! Vem som helst får förstås gärna delta.

Ordkonstskolans personal deltar såklart i utmaningen! Följ med oss på Instagram eller Facebook där vi lägger ut en ny utmaning med bilder varje dag.

Eleven behöver inte fota sig när hen gör utmaningen, men vi vill gärna att eleven nästa vecka berättar för sin egen ordkonstlärare hur många utmaningar hen klarade! Hela familjen får gärna delta! 

I år är det särskilt utmanande att resa och därför reser vi med bokens hjälp till andra världar, då höstlovet i år redan för andra gången utnämnts till ett nationellt läslov. På webbplatsen Läslov hittar du bland annat lästips och bilder att färglägga. Kampanjen, som är ett gemensamt initiativ av organisationerna inom bokbranschen, genomförs för andra gången och i år syns kampanjen på nätet och hörs i radion. Kampanjen stöds av vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko.

UTMANING 1 (MÅNDAG): Läs en orange/brun/röd/gul bok under ett vackert träd!
Här ser du ordkonstlärarna Lotta, Linnéa och Paola mysa under varsitt träd!