Ordverkstadselever i Pargas får besök av lokal författare

30.11.2018 kl. 09:46
Eleverna i Pargas ordverkstad fick besök av författaren Olli Kuusisto. Ordkonsteleverna fick en smygtitt i hans kommande bok Kattbaletten som ges ut på våren.

En fin höstdag kommer eleverna i Pargas ordverkstad till biblioteket och får höra att de ska få besök. Nyfikenheten stiger. Några minuter senare kommer dansläraren Solveig Ekholm och författaren Olli Kuusisto. På våren 2019 kommer det att ordnas en stor dansföreställning som heter Kattbaletten. Det blir redan andra gången som Olli Kuusistos bok vaknar till liv som dansföreställning.

Kuusisto berättar för gruppen om sin nya bok Kattbaletten, som är en fortsättning på hans tidgare bok Flyktingkatten. Den nya boken finns inte ännu att köpa, men texten och bilderna har han med sig på sin dator. Och så börjar han visa och berätta. Alltemellanåt dyker olika mjukiskatter upp ur hans påse och han visar hur katter hoppar och dansar.

Det är spännande att få höra om en bok som inte många andra har sett, som inte ens finns att köpa! Men att få höra om det av författaren själv det är super, fantastiskt, inspirerande och speciellt, tycker eleverna.

Genast efter besöket började eleverna skriva dikter och berättelser inspirerade av Kattbaletten. Vissa fortsatte ännu hemma och på följande ordkonstträff att fila på sina texter. Vem vet om någon av texterna kommer med i en eller annan form då Kattbaletten kliver upp på scenen i vår!

Paola Fraboni
ordkonstlärare

Iréne Poutanen