65540.jpg

Utbildning i ordkonstledarskap

01.09.2018 kl. 14:57
Kurserna är för dig som brinner för språk, fantasi och litteratur och vill jobba med barn och unga.

Borgå folkakademi ordnar tillsammans med Sydkustens ordkonstskola en utbildning för ordkonstledare på svenska. Utbildningen består av fyra tvådagarskurser (fre-lö) och behandlar olika teman i ordkonst. Bl.a. ger utbildningen redskap och kunskaper i att stöda språkinlärningen och kreativiteten genom rörelse och lek, kreativa metoder för skrivundervisning,  levande barn- och ungdomslitteratur samt mångfald och kreativitet i grupp.

Intresset för ordkonst på svenska i Finland har ökat starkt under de senaste åren. Ordkonst arrangeras t.ex. som fritidsverksamhet eller grundläggande konstundervisning samt används som en arbetsmetod i skolans undervisning och småbarnspedagogiken. I de nya läroplansgrunderna har ordkonst och de metoder som ordkonsten använder en stark roll, vilket ökar efterfrågan på expertis. Det behövs personer med relevant utbildning och kompetens för att möta efterfrågan.

Utbildningen består av fyra fristående delkurser och man kan välja att gå alla eller endast en del av kurserna. Efter genomförd utbildning ges ett intyg. Om man kombinerar minst två delkurser av utbildningen med praktik i ordkonstgrupp har man möjlighet att bli certifierad ordkonstledare vid Sydkustens ordkonstskola.

Innehåll:
Läs inbjudan med kursinformation.

Avgift: 
100 €/delkurs. Du får 40 € rabatt på helhetspriset om du deltar i alla delkurser. I priset ingår boken "Ordkonst - alla har fantasi", material, lunch och kaffe.

Plats:
Kurerna ordnas i Helsingfors och Borgå.
Kursdelarna 1 och 3: Victoriakvarteret, Medelhavsgatan 14, Helsingfors
Kursdelarna 2 och 4: Borgå Folkakademi, Runebergsgatan 16-18, Borgå

Anmälning:
Senast 10 dagar före respektive kurs till Borgå Folkakademi, nina.wackstrom@akan.fi, tfn 040-5687027. Info finns också på www.akan.fi

Tilläggsuppgifter: 
Monica Martens-Seppelin
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi 
050-3308234

Motsvarande utbildning ordnas också i Österbotten
För första gången ordnas läsåret 2018-2019 också en utbildning för den som vill leda ordkonst i Österbotten. Utbildningen arrangeras enligt samma modell som denna utbildning . Arrangörer är Kulturösterbotten och Center för livslångt lärande vid Åbo Akademi i samarbete med Sydkustens ordkonstskola. Läs mer på www.cll.fi.

Monica Martens-Seppelin