Ordkonst intresserar i Österbotten

26.10.2017 kl. 22:05
Den här veckan fick Sydkustens ordkonstskola besök i Helsingfors av två klasslärare från Pedersöre som ville lära sig mera om ordkonstskolans verksamhet.

Lärarna från Pedersöre var speciellt intresserade av Lilla Ordboet. De har av sin kommun fått till uppdrag att utarbeta en motsvarande ordkonstkappsäck och ville få inspiration, idéer och information. De fick också följa med till ordkonstgruppen i Botby där de fick ett smakprov på hur den regelbundna gruppverksamheten går till i praktiken.

Ledande ordkonstledaren Maja Ottelin läste ett avsnitt ur Muminboken Trollkarlens hatt. Hur Muminfamiljen döpte skeppet Äventyret, hur skeppet förde familjen till Hattifnattarnas ensliga ö, hur Hemulen höll på att bli uppbränd och då han tog Hattifnattarnas barometer som krigstrofé. Barnen fick sedan för de andra berätta om sina skepp som de hade ritat förra gången och döpa dem.

De fick sedan göra egna barometrar om något som de själva ville mäta. Ett barn gjorde en simbarometer, som visar på vilket simhumör man är och en annan gjorde en humörbarometer som visar på vilket humör man är.

Vi vuxna gjorde bland annat en Babblometer, som mäter på vilket prathumör man är och en musikbarometer som visar vilken sorts musik man vill lyssna på.

Text och bild:

Monica Martens-Seppelin
Tf rektor för Sydkustens ordkonstskola
050-330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi