Dag 2: Fantasiläger i Sibbo

15.06.2017 kl. 13:05
Efter gårdagens korvgrillning och en natts vila är det dags för morgonjumpa. Vad passar väl bättre en en roddarsång för att komma ut på upptäcktsfärd!

Linda tog fram en sopkorg att trumma takten på och alla andra fick greppa årorna för att ro båten i jämn takt. Vi fick lära oss sjunga en senegalesisk sång som handlar om att ro ut på havet.

I dagens verkstäder får deltagarna öva sig att tillsammans berätta en historia en bit i taget. Bildkort med sjövarelser, skepp och skattkartor hjälper att hitta på spännande vändningar i berättelsen.

Alla uppgifter som görs under lägret sparas och samlas i tygkassar som var och en får dekorera med hjälp av textiltuscher. Alla har fått rita sin egen ö på kassen att spara som ett lägerminne.

Vi hade en verkstad där vi med hjälp av bildkort hittade på egna berättelser inspirerade av boken Legenden om Sally Jones. Så här blev några av dem.

En mörk och förfärlig natt. Seglar en ensam gorilla på havet. Gorillan stiger i land i en okänd hamn. Den mystiskt förklädda gorillan går längs hamnen. Den går där helt ensam och dyster. En liten pojke kommer springande och drar av gorillans jacka, polisen som kommer efter barnet märker sen att det är en gorilla. Polisen för honom till ett djurfängelse. Där blir han ensam och dyster igen. Polisen hämtar mat åt gorillan, det finns gift i maten som gör att gorillan krymper. Polisen märker att gorillan har krympt, då vill han sälja gorillan. En rik man beställer gorillan åt sin fru. När kvinnan öppnar paketet så blir hon helt förskräckt när gorillan sticker upp huvudet och biter hennes finger så att det bryts.
Av chimpanserna: Linus, Diana Lotta och Saga

Apan Sally Jones är kedjad vid en bar inne i barnen sitter alla möjliga underliga människor. De pratar, skriker, dansar och dricker något. Mitt i allt kommer en underlig man och tar med sig Sally. Han för henne till ett hus i huset finns det mycket döda djur och underliga saker manen för honom till ett rum i rummet finns ett bord, en stol och en bur i buren finns en apa. Apan ser väldigt ledsen ut. Mannen bakom bordet och kidnapparen pratar om att döda och sälja aporna. De för Sally och den andra apan till ett väldigt trångt utrymme de får ut en banan men männen vet inte att bananen är magisk, aporna äter varsin bit av bananen och sen får de superkrafter, söndrar skåpet och rymmer.
Av markatterna: Alpo, Oskar, Wilma och Ida

Vilken tur att vi inte är på en öde ö utan proviant. På lägret har vi minsann många tillfällen att bli mätta. I går kväll var det bara några stycken som orkade med korv medan resten nöjde sig med att njuta av grilldoften eller kanske av efterlängtad telefontid på sina rum.

I kväll väntas det fest och mera bilder dyker upp på fredag som är lägrets tredje och sista dag.