Bibliotekspris till Paola Fraboni

11.05.2017 kl. 14:44
Ordkonstledare Paola Fraboni tilldelades 9.5 Emmy och Wolter Ramsays pris, ett åboländskt bibliotekspris för att hedra person eller grupp som främjat biblioteksverksamhet och läsning.

Priset instiftades år 2006 med anledning av att det då gått 150 år sedan brukspatronen Wolter Ramsay grundade det första biblioteket i Dragsfjärd. I år delades priset ut för femte gången.


Prismotiveringen:

”Paola Fraboni har under en lång tid arbetat med att främja läslust och ordkonst bland barn och unga i Åboland.

Paola inspirerar barn i Åboland genom att dra ordverkstäder, ordplask, sagoresor, rimklubbar, m.m. Hon gör det med en entusiasm och sann glädje och med barnet i fokus vilket gör att hennes besök alltid är välkomna. Hon glömmer inte heller bort att berätta om vikten av att läsa för de som jobbar med barn, genom att hålla inspirationsföreläsningar för vuxna.

Paola är en äkta kreativitetsodlare, vilket också är namnet på det företag hon driver. Hon sprider sin ord- och läsglädje i hela Åboland.”

Blankabibliotekens ledningsgrupp utser pristagaren och priset ges till en person eller grupp som aktivt bidragit till att utveckla biblioteksverksamheten och/eller på olika sätt stimulerat intresset för läsning och bildning i Åboland. Prissumman var i år 2000€.