21.1.2016 Ordboets avskedsfest

Sydkustens ordkonstskola och Luckans barnkulturverksamhet välkomnar dig att delta i en festlig eftermiddag fylld av ord. Konkreta ordkonstövningar varvas med informativ diskussion som leds av professionella ordkonstledare och barnkulturaktörer. Föräldrar, pedagoger, kulturaktörer, konstnärer och alla andra vuxna är välkomna!

Ordkonstmiljön Ordboet har besökt svenskspråkiga skolor i södra Finland under fyra års tid och inspirerat barn till fantasifullt skapande av berättelser. Dörrarna till Lilla Luckan öppnas redan kl. 15, före programmet börjar för den som vill bekanta sig med utställningen. Klockan 18 framåt fortsätter festen på Verandan i grannkvarteret, Georgsgatan 31.

Plats: LillaLuckan, Simonsgatan 9. Helsingfors.

Anmälningar tas emot fram till den 18.1.2016 till: lillaordboet@sydkusten.fi

 


11.1-21.1.2016 Guidningar i Lilla Luckan, Helsingfors

Grupper som förhandsbokat ett besök får uppleva Ordboet vardagar 12–21.1.2016 kl. 9-10 och 10:30-11:30. Ordkonsten löper som en röd tråd genom den fantasifulla rundturen. Högst femton barn per grupp ryms in samtidigt! Guidningarna är öppna för elever i svenskt språkbad, förskolor och lågstadieklasser.

Här hittar du infobladet om Ordboet på Lilla luckan

Lärare som ska besöka Ordboet med sina grupper inbjuds att bekanta sig med utställningen och olika ordkonstövningar i förväg på en inledande workshop måndag kväll 11.1 klockan 16-18.

 

 

Ordboet är en språkstimulerande fantasiutställning, som stöder pedagogernas arbete i skolorna. Det är ett ämnesöverskridande projekt, som engagerar alla lärare och elever i en skola.

• Ordboet är en mobil utställning. Till sin utformning är Ordboet en fantasirik miljö för alla sinnen. Här finns det plats för kaos, kunskap, fara och harmoni! Och allt det här kan Sydkustens medarbetare skapa i skolans egna utrymmen.

• Ordboet är en metod som lockar, stimulerar, inspirerar och stöder. Utställningen är en medskapande lär- och upplevelsemiljö, som inspirerar elever att berätta, skriva och skapa.

• Ordboet är ett koncept i vilken det utöver utställningen ingår lärarhandledning och material.

Kontaktperson för Ordboet är Maja Ottelin, maja.ottelin(ät)sydkusten.fi, telefon: 045-8944089

ordboet25 from Kulturjul on Vimeo.