Ledarpresentationer 2017-2018

Sydkustens ordkonstskola har för tillfället följande fantastiska ordkonstledare i sitt gäng! Här kommer deras presentationer om hurdan ordkonst de jobbar med.

Kontakta Sydkustens ordkonstskola för att boka dem till din skola, eftis, dagis eller fortbildning.

Marit Björkbacka
Jag heter Marit Björkbacka och blev certifierad ordkonstledare år 2011. Jag har verkat som orkonstledare sedan år 2006. För tillfället leder jag två grupper för Sydkustens ordkonstskola i Borgå. Ordkonst är på alla sätt en fantasiberikande konstform som utvecklar både ordkonstelever och -ledare. Under åren har jag sett mina elever utveckals till kreativa och säkra skribenter. Till vardags arbetar jag också med skrivande som frilansjournalist.


Paola Fraboni
Jag heter Paola Fraboni och fungerar som ordkonstledare i Pargas och Åbo. Jag tycker att ordkonst är en de saker jag gärna hade varit med som barn om det hade funnits. Så nu när jag har en chans att leda en grupp känns det lika roligt som om jag själv satt där som barn och ordkonstar. Jag har jobbat som sagoberättare och med berättarkonst i flera år samt fungerat som lärare sedan 15 år tillbaka. Hemma har jag 3 barn, en hund och en make och spenderar största delen av min fritid med dem.


Maja Ottelin
Jag heter Maja och jobbar som projektplanerar inom ordkonsten. Tidigare har jag sysslat med radionyheter, teve, barnprogram och teaterimprovisation. Jag gillar att rita och handarbeta och vill blanda berättelser, pyssel, lek och spel till en härlig härva av ordkonst!

 


Iréne Poutanen
Inom ordkonsten gillar jag att kombinera berättande med flermedialt uttryck. Det är viktigt att i vår visuella kultur vara medveten om att kommunikation sker på många nivåer samtidigt. Skrift, kroppspråk, sång och tystnad är alla byggklossar för ordkonsten. För tillfället ser jag ordkonsten som ett flertal metoder som gör det lätt att glädjas av språket. Språkglädjen är viktig för den möjliggör upptäcktsfärder i fantasin, bygger gemenskap mellan människor och väcker intresset att kreativt forska i sin omvärld. Jag har varit ordkonstledare sedan 2008 och hittar hela tiden nya drag i ordkonsten.
 

Catharina Walldén
Mitt namn är Catharina Walldén, men de flesta kallar mig för Cathi. Jag fungerar som ordkonstledare i Mattliden i Esbo. Ordkonst för mig är att låta fantasin flöda och måla utanför gränserna. Det fantastiska med ordkonst är att så många olika former av konst, språk, skrift, rörelse, rytmik och fantasi blandas ihop och möjligheterna blir oändliga. Jag studerar socialpsykologi vid Soc&Kom och gillar hur ordkonsten är en social och gruppbaserad konstform som ofta skapas och upplevs tillsammans med andra. Förutom ordkonst gillar jag även att umgås med mina vänner och min familj, att träna och röra på mig utomhus samt att resa och upptäcka nya platser.

 

Lotta Sanhaie
Jag heter Lotta Sanhaie. Jag har jobbat som ordkonstledare sedan 2012. Jag jobbar med ordkonst mycket och gärna. Jag leder ordverkstäder, babypoesi och Rimjam. Jag gör även ordkonstprojekt i skolor och på daghem. Utöver detta jobbar jag som ordkonstlärare på Annegården. Det bästa med ordkonst är när eleverna förstår att någonting vanligt och vardagligt kan bli en otroligt häftig berättelse.
 

Nina Tikkanen
Jag heter Nina Tikkanen och började som ordkonstledare  hösten 2016. Jag studerar dramapedagogik och brinner för drama och teater. Jag älskar att skoja, busa och hitta på tokiga berättelser. Improvisation, rörelse och musik blandar jag helst i ordkonst. Viktigaste är att alla har möjlighet att utrycka sig på sitt eget sätt. Fantasi och kreativitet bor hos oss alla, det viktiga är att lära sig använda dem. I fantasins värld är allt möjligt bara man vågar hoppa in...

 

Petra Norrgård
Jag heter Petra Norrgård, utbildad dramainstruktör och börjar som ordkonstledare nu från hösten 2017. Konst i alla former och färger inspirerar, öppnar för kreativitet och ger fantasin chansen att flöda. Utströdda pusselbitar, kaos och struktur binds samman till ett nytt verk, ett Ordkonstverk.

 

 

 

 

Camilla Lindfors
Hej! Jag heter Camilla Lindfors och började som ordkonstledare i Generalshagens skola på våren 2017. Jag jobbar också med tecken som stöd och tycker om att blanda lek, spel, pyssel, drama, konst, musik och rytmik till ordkonst. Jag är kreativ och väntar med spänning på att få dra en ordverkstad och låta fantasin flöda.

 

 

 


 

Annica Kellgren
Tittut här tittar fru Kellgren ut. Jag är en stollig 6 barns mamma som bor ute i Borgå skärgård. Jag har alltid läst, målat och hittat på sagor.  Att rimma och hitta på egna ord är min absoluta favorit. Jag fick den äran att börja med en ordkonstgrupp i Grännäs på våren 2017 som fortsätter och leder dessutom en ny grupp i Borgå centrum. Sommarteater på Postbacken är en annan sak jag håller på med. Nu på hösten 2017 börjar jag också studera till närvårdare.