Ledarpresentationer 2016-2017

Sydkustens ordkonstskola har för tillfället följande fantastiska ordkonstledare i sitt gäng! Här kommer deras presentationer om hurdan ordkonst de jobbar med.

Kontakta Sydkustens ordkonstskola för att boka dem till din skola, eftis, dagis eller fortbildning.

Marit Björkbacka
Jag heter Marit Björkbacka och blev certifierad ordkonstledare år 2011. Jag har verkat som orkonstledare sedan år 2006. För tillfället leder jag två grupper för Sydkustens ordkonstskola i Borgå. Ordkonst är på alla sätt en fantasiberikande konstform som utvecklar både ordkonstelever och -ledare. Under åren har jag sett mina elever utveckals till kreativa och säkra skribenter. Till vardags arbetar jag också med skrivande som frilansjournalist.


Paola Fraboni
Jag heter Paola Fraboni och fungerar som ordkonstledare i Pargas och Åbo. Jag tycker att ordkonst är en de saker jag gärna hade varit med som barn om det hade funnits. Så nu när jag har en chans att leda en grupp känns det lika roligt som om jag själv satt där som barn och ordkonstar. Jag har jobbat som sagoberättare och med berättarkonst i flera år samt fungerat som lärare sedan 15 år tillbaka. Hemma har jag 3 barn, en hund och en make och spenderar största delen av min fritid med dem.

 

Maja Ottelin
Jag heter Maja och jobbar som projektplanerar inom ordkonsten. Tidigare har jag sysslat med radionyheter, teve, barnprogram och teaterimprovisation. Jag gillar att rita och handarbeta och vill blanda berättelser, pyssel, lek och spel till en härlig härva av ordkonst!

 

 

Iréne Poutanen
Inom ordkonsten gillar jag att kombinera berättande med flermedialt uttryck. Det är viktigt att i vår visuella kultur vara medveten om att kommunikation sker på många nivåer samtidigt. Skrift, kroppspråk, sång och tystnad är alla byggklossar för ordkonsten. För tillfället ser jag ordkonsten som ett flertal metoder som gör det lätt att glädjas av språket. Språkglädjen är viktig för den möjliggör upptäcktsfärder i fantasin, bygger gemenskap mellan människor och väcker intresset att kreativt forska i sin omvärld. Jag har varit ordkonstledare sedan 2008 och hittar hela tiden nya drag i ordkonsten.

Katarina Stolt
Jag heter Katarina Stolt och bor i Borgå. Jag blir glad när jag ser dig glad och när solen lyser. Jag gillar att koka soppor av ord, att grilla långa ramsor och att steka verser.  Jag gillar att leka med ord och att skriva dikter. Ord är konst och ordkonst är inspirerande och skoj. När jag inte arbetar som ordkonstledare gör jag följande saker: inreder, löper, målar, bakar, skriver och reser.
 

Catharina Walldén
Mitt namn är Catharina Walldén, men de flesta kallar mig för Cathi. Jag fungerar som ordkonstledare i Mattliden i Esbo. Ordkonst för mig är att låta fantasin flöda och måla utanför gränserna. Det fantastiska med ordkonst är att så många olika former av konst, språk, skrift, rörelse, rytmik och fantasi blandas ihop och möjligheterna blir oändliga. Jag studerar socialpsykologi vid Soc&Kom och gillar hur ordkonsten är en social och gruppbaserad konstform som ofta skapas och upplevs tillsammans med andra. Förutom ordkonst gillar jag även att umgås med mina vänner och min familj, att träna och röra på mig utomhus samt att resa och upptäcka nya platser.
 

Leila Malmefjäll
Jag kommer att vara ordkonstledare i två grupper i Sibbo men bosatt i Helsingfors där jag studerar till modersmålslärare. Jag älskar att själv dras in i fantastiska berättelser och att ge berättelseupplevelser till andra. Poesi och bildkonst är det jag helst blandar in i ordkonsten men även drama, musik, lek och spel har sin självklara plats.

 

Lotta Sanhaie
Jag heter Lotta Sanhaie. Jag har jobbat som ordkonstledare sedan 2012. Jag jobbar med ordkonst mycket och gärna. Jag leder ordverkstäder, babypoesi och Rimjam. Jag gör även ordkonstprojekt i skolor och på daghem. Utöver detta jobbar jag som ordkonstlärare på Annegården. Det bästa med ordkonst är när eleverna förstår att någonting vanligt och vardagligt kan bli en otroligt häftig berättelse.
 

Linda Helaskoski
Jag heter Linda, är 21 år gammal och kommer från Vanda. Jag leder ordkonst i Kyrkoby skola och tycker det är nyttigt och roligt att leka med sin fantasi tillsammans med andra. Inom ordkonsten finns det mängder av olika sätt att göra just detta. Då jag inte leder ordkonst är jag en förstaårets klasslärarstuderande med förkärlek för konst i de flesta former - från poesi till bildkonst och musikteater. Jag drömmer om att resa mycket, skriva böcker och om att ha en katt (fastän de får mig att nysa).

 

Nina Tikkanen
Jag heter Nina Tikkanen och börjar som ordkonstledare i Esbo hösten 2016. Jag studerar dramapedagogik och brinner för drama och teater. Jag älskar att skoja, busa och hitta på tokiga berättelser. Improvisation, rörelse och musik blandar jag helst i ordkonst. Viktigaste är att alla har möjlighet att utrycka sig på sitt eget sätt. Fantasi och kreativitet bor hos oss alla, det viktiga är att lära sig använda dem. I fantasins värld är allt möjligt bara man vågar hoppa in...

 

Satu Laukkanen
Jag heter Satu Laukkanen och när jag var fyra skrev jag med en sten på pappas bil. Som ni säkert kan gissa så blev pappa inte så glad, så jag övergick sedan till papper. Det har hunnit gå 22 år sedan dess och jag skriver fortfarande, bland annat har jag gått Litterärt skapande vid ÅA. Till mitt yrke är jag bibliotekarie och jag har studerat litteraturvetenskap som huvudämne. Då det kommer till skapande älskar jag gemenskaper, att få se berättelserna växa fram tillsammans med andra ivriga ordkonstnärer. I höst kommer jag att få jobba med eftiselever som går i Braheskolan i Åbo, där vi får skapa berättelser på olika sätt. Fast på riktiga bilar ska vi inte skriva.

 

Cathrin Nyholm
Jag heter Cathrin Nyholm och studerar till Samhällspedagog i Åbo. Jag jobbar även som Rimjam ledare och har alltid gillat att festa med ord. Jag har också studerat mediekultur vid Arcada och är fascinerad av hur man kan använda sig av olika medier för att uttrycka sig. Hösten 2016 börjar jag jobba som ordkonstledare i Karis, Raseborg och ser fram emot att få hjälpa elever att våga och vilja uttrycka sig både muntligt och i skrift.

 

 

 

Paula Roselius
Jag är en medelålders bibliotekarie och landebo, med två katter och en hund, tre barn och en man. Jag går aldrig någonstans utan en bok och går helst omkring med en tekopp i handen. Alternativt liv: bo i en kota på ett fjäll och vara renskötare. Mitt kreativitetstänk: Vi är alla kreativa. Vi har alla rätt att göra något med vår kreativitet. Vi mår alla bättre av att få ge utlopp för vår kreativitet.

 

Nina Österholm
Jag heter Nina Österholm och är tidningsjournalist, hobbypianist och ordartist. Jag jobbar med ord och språk varje dag på tidningsredaktionen men nyhetsspalterna är sällan platsen där man vränger till och knådar runt med språket så tokigt som det är tillåtet för sanna ordkonstnärer som du och jag. För mig är ordkonst en skojig hobby där tokiga nödrim är att rekommendera framom rigorös rättstavning. Hoppas vi råkas någonstans i orddjungeln!

 

Camilla Lindfors
Hej! Jag heter Camilla Lindfors och börjar som ordkonstledare i Generalshagens skola på våren 2017. Jag jobbar också med tecken som stöd och tycker om att blanda lek, spel, pyssel, drama, konst, musik och rytmik till ordkonst. Jag är kreativ och väntar med spänning på att få dra en ordverkstad och låta fantasin flöda.